Існують деякі тонкощі приготування в мікрохвильовій печі
ДеПо розповість про різні хитрощі, які допоможуть приготувати в мікрохвильовій печі справжні кулінарні шедеври.
Цікаві способи застосування мікрохвильової печі
У ній можна простерилізувати банки. А також дезинфікувати обробні дошки і кухонні губы. Заздалегідь дошку треба натерти часточкою лимона, а губы намочити водою, в яку доданий сік лимона.
Крім того, в мікрохвильовій печі можна сушити сухарі і гриби, ставити тісто на розстій, нагрівати прянощі, горіхи, щоб легше було очистити їх від шкірки.
Тонкощі готування в мікрохвильовій печі
- Мікрохвилі проникають в їжу з усіх боків, але на глибину не більше 2 см. Тому для мікрохвильової печі потрібно нарізувати продукти на невеликі шматочки.
- Якщо ви смажите в режимі НВЧ, то найбільші шматки варто викладати на край блюда, щоб їм дісталося більше мікрохвиль і вони краще пропеклися.
- При приготуванні супу краще за все накрити його кришкою, але обов'язково з відведенням пари.
- Їжу, що готується, обов'язково треба перемішувати, щоб вона рівномірно готувалася. Якщо запікаєте ніжки, треба міняти їх місцями і перевертати.
- Рибу і м'ясо слід солити в самому кінці, так блюдо вийде соковитішим.
- Якщо готуєте яєчню, треба брати тільки дуже свіжі яйця і обов'язково проколювати жовтки зубочисткою. Тоді вони не вибухнуть.
- Тісто в мікрохвильовій печі піднімається вище, ніж в звичайній духовці. Тому потрібно узяти форму з високими бортами, а заповнювати її тільки наполовину.
- Щоб при розігріванні блюда не підсихали, їх треба накривати плівкою або спеціальною кришкою.
Який посуд можна використовувати для НВЧ-печі
Посуд має бути прозорий для мікрохвиль, не містити у складі металів, не проводити електричний струм і бути термостійким.
Будь-який посуд можна протестувати на можливість використання в мікрохвильовій печі. Для цього потрібно узяти звичайну грановану склянку, наповнити її водою, поставити в тестований посуд, а посуд - в мікрохвильову піч. Включити на 1 хвилину на максимальну потужність.
Если відкриєте піч - вода в склянці має бути гаряча, а тестований посуд не повинен нагрітися. Якщо ж він нагрівся - значить, для використання в мікрохвильовій печі не придатний.
Готуємо м'ясо в мікрохвильовій печі
Під час приготування м'яса у НВЧ-печи його неодмінно слід накрити кришкою, щоб уберегти від пересихання і зберегти соковитість. Жирне м'ясо кімнатної температури приготується швидше, ніж холодне і пісне. Спеції і сіль слід додавати в самому кінці. Отлично підходить для приготування в мікрохвильовій печі птах - м'ясо виходить ніжним, соковитим, у власному соку.
Яєчня в мікрохвильовій печі
У форму для яєчні викласти олію, нагріти, розподілити по стінках. Вбити яйця, проткнути жовтки зубочисткою. Відправити на 1 хвилину в піч на повну потужність.
Суп з сочевиці
Інгредієнти:
- 1 склянка сочевиці
- 2 склянки води
- 100 г корейки
- 2 морква
- 6-8 картоплин
- 2 склянки бульйону
- 4 сосиски
- 1 цибулина
- сіль, перець
Приготування:
1. Сочевицю замочити на ніч в склянці води.
2. Нарізати лук і корейку, викласти в посуд для мікрохвильової печі. Накрити і тушкувати на максимальній потужності 3 хвилини.
3. Сюди ж додати сочевицю з водою, тушкувати ще хвилин 15.
4. Нарізати картоплю і моркву, відправити до супу. Варити ще 10 хвилин.
5. Порізати сосиски, додати в каструлю і варити ще 10 хвилин. У кінці посолити і поперчити.
Креветки у білому вині
Інгредієнти:
- 400 г креветок
- 50 г сухого білого вина
- сіль, перець
Приготування:
Креветки викласти в посуд в один шар, додати вино і тушкувати під кришкою на максимальній потужності 3 хвилини. Перемішати, заправити сіллю і перцем і тушкувати ще 3 хвилини.
РанішеДеПо розповів про 9 незвичайних речей, які можна зробити в мікрохвильовій печі.
|